nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Rosi

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: maart 2011
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 22
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-05-22
Land: Nederland
Toegevoegd: 27-04-2018

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 22 mei 2019: Rosie is al weer een poosje bij ons en uiteraard de eerste dagen was het even wennen voor haar. Ze moest natuurlijk even kennis maken met onze Podenco en uiteraard ook met de Ridgeback. Dit alles ging zonder problemen en ze had haar plekje snel gevonden. Ze is altijd vrolijk kwispelt de hele dag en loopt graag achter je aan, ook in de keuken is ze vaste klant met koken. Met eten heeft Rosi geen enkel probleem en lust op elk moment van de dag wel een lekkere snack ook als je iets onbewaakt laat liggen ( maar dat geld voor meer honden). Buiten lopen was ook even wennen en in het begin blafte ze regelmatig met reden onbekend?? misschien even laten weten dat ze nieuw was in de buurt? geen idee en na een paar dagen werd het wel minder. Dit zelfde doet ze in de auto ik denk niet dat ze bang is want ze wil graag de auto in maar mogelijk uit enthousiasme, ook dit is me nog niet heel duidelijk maar meestal stopt ze wel na 5 min. Haar goede jachtneus is ze nog niet verloren en alles wat beweegt is leuk om op te jagen, gelukkig hebben we wat konijnen om de boerderij dus mogelijkheid genoeg om te speuren. Ze kan wel los maar op afgesloten terrein, ze zoekt graag de mogelijkheid om even alleen op pad te gaan. Los is ze door het dolle heen en springen en gek doen kan je aan haar overlaten. Het alleen zijn met de overige honden gaat ook goed, van tijd tot tijd wil ze wel eens een klein plasje doen binnen, mogelijk uit nijd dat ze niet altijd mee mag maar 9 van de 10 keer gaat alles goed. Enig minpuntje wat ze heeft is dat ze een fluitje in d’r neus heeft dat continu hoorbaar is als ze volgens haar te weinig aandacht krijgt. Daar kan je je aan ergeren of je negeert haar en dan gaat ze vanzelf liggen en is ze weer stil. Over het algemeen een super lieve dame die veel aandacht vraagt maar je hebt er dan wel een echte lieverd voor. 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 3 februari 2019: Deze mooie dame heet Rosi, een podenco teefje van bijna 8 jaartjes jong en ze komt van Tenerife. Rosi's grootste hobby's zijn: wandelen, slapen, knuffelen en eten. In huis is ze enorm relaxt en rustig! Ze gaat goed met andere honden om alleen met katten gaat ze niet zo goed samen... Rosi kan prima een paar uur alleen thuis blijven, maar gaat graag met je mee wandelen. Aan de riem wandelt ze prima mee, maar loslaten (buiten omheind gebied) durft haar opvang mama nog niet i.v.m. een mogelijk jachtinstinct. Rosi heeft geen makkelijke start gehad, ze is op Tenerife namelijk samen met haar zusje gevonden, gewond en ondervoed. Ze mochten in het asiel herstellen en er was al snel belangstelling voor Rosi. Ze werd op Tenerife zelf geadopteerd, maar helaas kwam ze daarvan weer terug van adoptie. In Nederland kreeg ze even later de kans, maar helaas ook hier bleek het geen perfecte match te zijn. Maar we hebben Rosi ingefluisterd dat 3 maal scheepsrecht is en dat ze gewoon nog eventjes geduld moet hebben tot iemand deze mooie dame opvalt! 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 30 oktober 2018: Rosi doet het ontzettend goed. Na een start met blaasontsteking en een hoge Ph, is haar urine nu goed. Wel geef ik cranberry erbij op advies dierenarts. Ze houdt van lekker wandelen in de natuur en kan daarna heerlijk slapen in haar mand. Ook houdt ze van lekker eten en aaien is altijd welkom. Je krijgt dan een lik in je gezicht terug. Ook samen met mijn galgo Bonita gaat goed. Het enige punt waar we nu aan het werken zijn is het feit dat Rosi blaft bij elk ander dier dat ze ruikt, van schapen tot waakhonden op een erf tot een pony of paard in de wei, alles kondigt ze aan. Met positieve belonings-snoepjes loods ik haar erlangs. Rosi slaapt ‘s nachts lekker in haar mand in de woonkamer, net als Bonita in haar mand. Rosi vindt bezoek ook altijd leuk mensen worden besnuffeld en dan gaat ze weer lekker slapen in de mand. Rosi is echt dol op heerlijk in de natuur wandelen, altijd aangelijnd, want ze heeft jachtinstinct. Kortom een heerlijke sportieve hond en heel lief! En ook heel gevoelig voor sfeer bijvoorbeeld. Niet een hond voor een hectisch druk gezin maar voor rustige mensen die dagelijks lekker in de natuur wandelen.

Update 6 juni 2018: Rosi is sinds begin mei 2018 bij ons in opvang, nu 1 maand. Rosi is een hele lieve rustige hond in huis. Ze gaat goed om met andere honden en met mijn galgo teefje. Onderweg blaft ze naar andere dieren (koeien, paarden, honden, katten, hazen etc.) maar ze doet niets naar andere honden, gewoon snuffelen dat is alles. Mogelijk heeft Rosi veel meegemaakt waardoor ook een bezoek aan de dierenarts (voor enting) veel stress en blaffen bij haar oproept. Thuis blaft ze nooit. Ze is niet waaks, Visite wordt vrolijk (zonder blaffen) begroet. Rosi is dol op wandelen (aangelijnd) in de natuur. Ze snuffelt dan heerlijk overal. Echt een genot om naar te kijken. Ze loopt gezellig mee, trekt een beetje, maar met wat oefening is dat zo over. Ze wandelt graag ca. 3 uur per dag verdeeld over 3 a 4 keer.Rosi houdt van lekker brokjes eten. Ze schrokt niet, maar de 300 gram gaat er dagelijks goed in. Ze is een lieve rustige gevoelige hond die een rustig thuis zoekt met hoogstens 1 andere hond. Liefst een beetje van hetzelfde formaat. Rosi heeft veel meegemaakt; aangevallen door andere honden met wonden bij haar achterpoten (1 litteken nog zichtbaar) en haar hals (niet meer zichtbaar). Filaria (hartworm) en ervan genezen. Blaasontsteking, genezen. 2 adopties (1 op tenerife en 1 in Nederland) die na ca. een jaar beide zijn teruggedraaid. Nu dus in opvang bij mij. In huis is ze, net als mijn galgo, de rust zelve. Maar dit komt ook omdat we veel lopen en ik alleen woon. Alleen thuisblijven in haar grote bench gaat prima. Ze gaat dan lekker slapen. Ze kan max. 5 uur in de bench, maar niet dagelijks! Als er geen bench is, is dat geen probleem; Rosi gaat in de mand liggen slapen. Ik gebruik de bench omdat ik nog een galgo heb en ik zeker wil weten dat ze elkaar bij mijn afwezigheid niets doen. Rosi is totaal geen sloper. Nog nooit iets kapot gemaakt, nergens tegenaan gesprongen of iets gesloopt. ’s Nachts slaapt ze in haar grote bench (om dezelfde rede). Ze kan ook gewoon in een mand slapen ’s nachts. Ze draagt een tuigje. Een halsband vindt ze minder prettig, mogelijk omdat ze ook aangevallen is in haar nek in het verleden. Bij de halsband draait ze soms om haar as waardoor de hele lijn een slinger wordt.Woon je alleen en zoek je een lief gevoelig maatje, is Rosi jouw hond. Mits je niet in een drukke (dierrijke) omgeving woont, want Rosi heeft denk ik trauma’s van andere honden opgelopen. Ook paarden en koeien en schapen in de wei worden door haar flink toegeblaft. Maar ze doet verder niets. Ze is gewoon super lief. In de natuur is ze in haar element. Een heerlijke hond om lange wandelingen mee te maken. Lieve Rosi, hoop dat je snel je gouden mand/ forever home vindt. Als er 1 hond is die dat verdient, ben jij het. WAT EEN SCHAT, ROSI! Ik zeg DOEN, een hond om van te houden! 2 nieuwe foto's zijn toegevoegd.

Input 27 april 2018: Rosi is een hond die houdt van iedere andere hond, groot of klein maakt niet uit, ze wil ze allemaal met zeer veel enthousiasme begroeten. Ze houdt van een stevige wandeling en het liefst naar het bos of heide ook vind ze het geweldig om naast de fiets te lopen waarbij ze al haar energie kwijt kan. Eten is voor Rosi een feest, ze weet precies wanneer het etenstijd is want dan zit ze al voor haar bak te wachten of komt ze je halen. Ze is ook dol op zuivelproducten. ‘S avonds krult ze zich op, op de bank of mand, soms komt ze naast je liggen en dan vindt ze het lekker om aan gehaald te worden. ‘S ochtends komt ze je begroeten en komt ze op bed liggen (wij slapen gelijkvloers). Rosi heeft duidelijke grenzen nodig, van zowel de baas als eventuele andere honden. Ze vraagt steeds om goedkeuring en bevestiging. Rosi is een heerlijke meid die een duidelijk en liefdevol thuis nodig heeft, wie kan deze prachtige dame dat geven?

Video