nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Charon

Leeftijdscategorie: Jonger dan 1 jaar
Geboortejaar: maart 2018
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2018-07-10
Land: Spanje
Toegevoegd: 14-04-2018

Omschrijving

Tanamera:

Mama podenca Venus is op straat achtergelaten door haar jager omdat ze zwanger was! Al enkele dagen zag een Engelse vrouw een uitgeputte Podenca in de velden bij haar huis. Ze besloot haar dagelijks eten te geven en constateerde toen dat ze behalve uitgeput, ook nog net puppy’s had gehad. Wij reageerden op haar oproep voor advies en lieten de dame dagelijks voer brengen, zodat ze aan haar gewend raakte. Toen ze Venus bijna kon aanraken zijn we meegegaan naar de voederplaats. Het plan was om te bekijken waar we de val konden neerzetten.. maar Venus kwam zo dichtbij dat ik besloot om haar met de lasso te vangen. Altijd spannend, want je krijgt maar 1 kans en daarna mag je haar niet loslaten. Maar Venus was niet moeilijk...liet zich vangen en stribbelde hooguit een paar minuutjes tegen. Daarna is mijn man de berg opgeklommen, op zoek naar pups. Hij vond ze uiteindelijk op een uitstekende rots, waar ze bij wind of regen gegarandeerd af zouden zijn gevallen. Ze waren hooguit een paar dagen oud, maar goed gevoed, 4 stuks!
Daarna snel naar huis en Venus herenigd met haar pups Charon, Eris, Gigi en Lila. Door omstandigheden moesten mama en pups met 4 weken uit elkaar, maar ze ontwikkelen zich super goed, en hebben 15 surrogaat mama honden bij Tanamera Opvang. Dat komt dus helemaal goed. De verwachting is dat de pups groot worden en Charon is qua formaat de middelste. Over het karakter kunnen we nog niet veel zeggen, maar lijkt ze lijkt behoorlijk intelligent en is lekker speels. Charon is nog te jong om te mogen reizen, dit zal zo rond half juli zijn. Dan heeft ze al haar vaccinaties gehad en wat zou het mooi zijn al er dan al een warm mandje en een lieve familie op haar wacht.

(input 14 april 2018)

Update 26 mei 2018: Charon, wat een lieve pup! Charon is de rustigste uit het nest en een erg gebalanceerd en aanhankelijk meisje. Ze bekijkt dingen liever eerst van een afstand, en speelt dan mee of wacht af als haar broer en zusjes te hard spelen. Charon heeft een mooie stevige bouw en wordt een lichamelijk sterke podenco. Ideaal voor lange wandelingen en natuurlijk ook gewoon om lekker te knuffelen. Charon is vanaf de derde week van Juni reisklaar. 4 nieuwe foto’s toegevoegd.

Update 10 juli 2018: Soms wachten de beste hondjes het langst op nieuwe baasjes.... waarom? Nou omdat ze niet haantje de voorste zijn en niet graag op de foto staan. Zo ook onze lieve Charon. De rustigste pup uit het nest, lief naar alle andere honden en mensen en altijd eerst de kat uit de boom kijken (nou ja, niet letterlijk dan). Charon kan met elk type hond goed overweg, maar is een beetje onderdanig als de andere hond te fel is. Idem naar mensen. Ze speelt en ravot graag met honden of speeltjes, maar alles niet te gek wild. Omdat ze zo rustig is, blaft ze niet en kan (bij ons met een andere pup samen) goed alleen zijn. Een gebalanceerde hond en buiten aan de riem niet onzeker. Natuurlijk moet ze ook nog veel leren, want hier woont ze in een rustig gebied zonder de typisch Nederlandse drukte met fietsers en bv trams. Charon is flink gegroeid, en wordt steeds eleganter. Haar oortjes staan goed sterk overeind en haar ogen zijn helgroen/geel. Ze wordt van mollige pup langzamerhand een heel mooie podenco, die naar schatting 65 cm zal worden. Charon heeft al haar vaccines en ontwormingen gehad, en is klaar om gechipt te worden en naar Nederland te reizen. 4 nieuwe foto's toegevoegd