nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Maple

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: februari 2012
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Verblijfplaats: Asiel
Laatste update: 2019-12-24
Land: Spanje
Toegevoegd: 05-02-2018

Omschrijving

Apasa:

Update 24 december 2019: Maple, ooit een lokale beroemdheid maar nu vergeten door de inwoners van Javea. En dat terwijl het zo’n ontzettend lief meisje is. Wandelen is een feestje met Maple. Ze loopt keurig aan de lijn, geen getrek maar gewoon lekker wandelen. Ze geniet van het gevoel van gras onder haar pootjes, en een lekker knuffeltje tussendoor dat mag van Maple elke dag wel. Helaas is een wandeling geen dagelijkse kost, maar als ze weer aan de beurt is geniet ze dan ook intens! Met haar kennelmaatje Petch leeft ze heel rustig samen. Op andere honden die we onderweg  tegenkomen reageert ze nauwelijks. Gewoon een heel rustig dametje dat niets liever wil dan een warme mand bij een lieve familie. Bij wie mag Maple komen genieten? 4 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Update 15 november 2018: Maple is echt een bijzonder hondje. Lees maar bij de vorige beschrijving haar unieke geschiedenis. Wat een ontzettend dapper en slim meisje. Helaas nog steeds in het asiel. Voor haar is zo’n hokje helemaal niets. Als je langsloopt smeekt ze om eruit te worden gehaald. Ze vindt wandelen buiten zo fijn. In het begin nog een beetje timide maar als ze gewend is aan je dan merk je hoe bijzonder lief dit hondje is. Ze is zoet bij andere honden. Wij vrijwilligers hopen op een fijn stabiel huis met mensen die houden van wandelen en die dit unieke fijngevoelige hondje op waarde weten te schatten! 10 nieuwe foto’s toegevoegd.

Input 5 februari 2018: Een echte lokale beroemdheid, dat is onze Maple! Haar redding in de eerste sneeuw in jaren heeft zelfs de krant gehaald. Begin 2017 werd er gemeld dat een podenco met pups zich schuil hield in het rotsgebergte. Dappere mensen is het gelukt ze allen te redden. Maple is waarschijnlijk door jagers gedumpt omdat ze zwanger was. Het is onvoorstelbaar hoe ze allen hebben kunnen overleven buiten zonder eten in de sneeuw! Het komt vast door de goede zorgen van moeder Maple. Maple is het afgelopen jaar een rustig, knuffelkontje geworden. Ze is nu ook vrijwel meteen op haar gemak bij vreemde mensen. Je kunt rustig een terrasje pikken met haar, ze wandelt goed aan de lijn en is sociaal met andere honden. Echt een heerlijk hondje om om je heen te hebben. Het enige probleempje met Maple is dat ze een professionele ontsnapper is. Een echte Houdini. Toen ze pas in het asiel was heeft ze zichzelf diverse keren uitgelaten. Ze kwam altijd weer terug, maar toch... kan van alles gebeuren als een hond alleen losloopt. Maple woont nu in een kennel waaruit ze niet kan ontsnappen. Ze is dus veilig maar we zouden het echter vreselijk vinden als dit mooie, lieve meisje haar leven zou moeten slijten in het asiel. We zoeken voor Maple ervaren podenco-eigenaren die ons meisje scherp in de gaten houden. Bij voorkeur mensen die "buiten" wonen zodat als Maple toch een keer een blokje om gaat, ze in ieder geval veilig is. Een lieve familie zonder tuin maar fan van lange wandelingen is natuurlijk ook welkom! We doen graag een GPS tracker kado zodat ze in geval van nood snel gevonden is. Wij hopen dat een lieve familie deze dame een kans geeft een maatje voor het leven te worden. Want dat zal ze zijn!

 

Video