nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Sherpa

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: december 2009
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 25
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2018-06-11
Land: Nederland
Toegevoegd: 13-01-2018

Omschrijving

In de opvang via Prozus:

Update 11 jun i 2018: 1 nieuwe foto

Update 18 mei 2018: Sherpa is al een ouder ventje maar kan apporteren als de beste! Hij woont in een gastgezin in Nederland maar wil o zo graag, en verdient ook, een eigen baasje die met hem balletje wil gooien, hij zal hem met veel plezier bij je terug brengen. 2 nieuwe foto's toegevoegd

Update 25 april 2018: Sherpa was 2 jaar toen hij in het gemeentelijke asiel van Vilafranca del Penedès terechtkwam. Hij is enkele jaren bij baasjes in Spanje geweest, totdat die hem helaas weer naar het asiel terug kwamen brengen omdat ze naar een verzorgingshuis gingen. Arme Sherpa, opnieuw opgesloten en ‘bewaard worden’ in een hok met tralies, zijn leven stond opnieuw stil. Sherpa is inmiddels verhuisd naar een gastgezin in Nederland en daar heet hij Shaggy en daar luistert hij bijzonder goed naar... ook als hij los loopt. Sherpa is lief, aanhankelijk, vrolijk, leergierig, enthousiast en intelligent. Hij wil zo graag genieten van het leven, nu is zijn kans daar en dat laat hij nu echt niet meer aan zijn neus voorbij gaan hoor! Sherpa loopt goed aan de riem, is zindelijk en kan even alleen thuis zijn met de andere honden. Dit zal natuurlijk wel weer opgebouwd moeten worden als hij bij een andere familie gaat wonen. Autorijden vindt Sherpa heerlijk en hij loopt los op veilige plekken en geniet daar zichtbaar van. Daarbij staan trouw en loyaliteit echt bovenaan zijn to do list! En dat merk je in alles, de manier hoe hij verbinding met mens en dier in zijn omgeving maakt: op een open en vriendelijke manier en contact naar andere honden is dan ook geen probleem. Sherpa kan goed met kinderen, katten en andere honden, hij woont in het gastgezin samen met honden en een kat. Hoe hij laat weten dat hij bij je wil zijn, lekker kroelen en tegen je aan liggen. Zijn gastgezin noemt hem dan ook Klit en Band (Klittenband), hij Klit en zij Band. Want hij maakt graag de verbinding met je. Daarom gunnen wij hem zo ontzettend zijn eigen mandje. Aan alles merk je gewoon aan hem dat hij in het hier en nu staat waardoor je met Sherpa direct kunt gaan genieten. Niet eerst moeten afleren of aanleren, nee.... gewoon direct lekker met elkaar gaan genieten en de zon tegemoet gaan! Kom gerust eens kennismaken met Sherpa in zijn gastgezin! 5 nieuwe foto’s en video toegevoegd.

Update 24 februari 2018: 4 nieuwe foto's toegevoegd

Sherpa kwam in het asiel met 2 jaar oud.. sindsdien zit hij in het asiel, 6 jaar lang. Hij is gevonden op straat. Hij is een paar keer aangevallen door de andere honden en voelt zich wat onzeker op straat wanneer er andere honden aankomen of onbekende mensen. In huis is hij een perfecte en makkelijke hond. Sherpa is een mooie hond, die langzaam de wereld om zich heen moet verkennen. Met wat begeleiding zal hij zich ontpoppen tot een fijne hond. Hij is leergierig en intelligent.

(input 13 januari 2018)

Video