nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

Tina

Leeftijdscategorie: 1-3 jaar
Geboortejaar: juni 2017
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2019-05-22
Land: Nederland
Toegevoegd: 30-11-2017

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Updat 22 mei 20109: Tina gaat sinds enkele weken 1 dag per week naar de honden uitlaat waar ze samen met Puck lekker op een goed omheind stuk kan rennen en met andere honden kan spelen. Eenmaal daar is ze heel blij en gaat het met alle honden goed.  Het ophalen vindt ze niet zo leuk. Ze is aanvankelijk bang om aangelijnd te worden, maar met geduld en koekjes is ze wel om te kopen en gaat ze dapper mee. Aan de lijn lopen gaat goed als de hele roedel mee gaat, maar als er eenden, katten of andere 4 voeters haar pad kruisen komt direct het jachtinstinct naar boven. In huis is ze zeer rustig, soms heeft ze de dolle 5 minuten met Puck, ze lopen dan echt met elkaar te spelen en is ze een hele blije hond. Naar bezoekers kan ze soms waaks regeren maar dat is snel over als ze gerust gesteld word, ze gaat dan snel terug naar haar eigen plekje en dan is het goed. 4 nieuwe foto’s toegevoegd.

Update 6 februari 2019: Onze Tina is sinds 23 augustus 2018 onderdeel van ons gezin. Ze is bij ons opgevangen omdat haar toenmalige baasje onvoldoende tijd met haar kon spenderen. Ze kan soms ondeugende streken uithalen als ze te lang alleen is. Tina is een teefje met een gewicht van 18 kg. Wij denken dat ze een mix van een podenco met een  labrador is. Haar schofthoogte is tussen de 50 en 55 cm. Op 15 april as. wordt ze 2 jaar. Binnenshuis kan ze goed opschieten met kinderen, andere honden en katten. Buitenshuis is ze minder vriendelijk voor katten, maar ze wil wel kennis maken met passerende honden. Ze is soms dominant naar kleine teefjes. Ze heeft een hoog jachtinstinct, dus moet ze op straat goed aangelijnd zijn en als baasje moet je alert zijn op rare bokkensprongen en onverwachte acties.  Binnen een omheind terrein kan ze leuk spelen met een (tennis)bal of met andere honden. Omdat ze een beetje onzeker is heeft ze het liefste andere (stabiele) honden om zich heen, Wij denken dat ze het best functioneert als 2e of liever nog als 3e hond, of bij iemand die de hele dag aanwezig is. Tina is heel aanhankelijk, komt graag bij je in de buurt liggen en verwacht dan wel dat er op haar buik gekriebeld wordt. Autorijden gaat goed, maar ze vind het niet fijn, net als andere veranderingen, wordt ze hier onzeker van. 11 nieuwe foto's toegevoegd

Geschiedenis uit het asiel The Animal’s Home:

Update 29 april 2017: 6 nieuwe foto's toegevoegd

Input 30 november 2017: Tina is samen met haar broertje gered uit het gemeentelijk asiel. Een vriendelijke dame nam hen 4 maanden in de opvang maar helaas ging het broertje op een dag van huis en kwam onder een auto. Daarom bracht deze dame Tina bij ons in het asiel. Tina vindt het niet zo leuk in het asiel, ze vindt het leuk om met andere honden en met mensen te spelen maar soms probeert ze ook nog om te ontsnappen uit het asiel. Tina is zo schattig, ze is de perfecte hond voor een familie met kinderen omdat ze het leuk vindt om met hen te spelen. Tina is gechipt en gevaccineerd dus helemaal klaar voor haar eigen warme mandje bij een lieve familie. Wie kan haar haar welverdiende zachte mand bieden en gaat van dit lieve meisje genieten.