nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tonto

Leeftijdscategorie: 9 jaar of ouder
Geboortejaar: 2008
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land: Nederland
Toegevoegd: 28-09-2017

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Tonto is een vrolijke, zachtaardige en enthousiaste reu van ongeveer 9 jaar. Zeker nog jong van geest en altijd goed gehumeurd! Sinds april dit jaar woont hij in Nederland.

Hij houdt heel veel van knuffels maar dringt zich niet op. In huis is hij rustig en slaapt veel, buiten is hij zeer actief en wil hij graag alles verkennen. Snuffelen vindt hij superleuk en eigenlijk vindt hij alles leuk. Vaak gaat dit gepaard met vreugdesprongetjes. Lang wandelen is geen enkel probleem en een kleinere wandeling is ook goed. Als hij aan de riem zit kan hij wel eens trekken en hij valt wel eens uit naar kleine hondjes. Bij grote honden is dat niet aan de orde, die vindt hij leuk. Los kan hij alleen op een (hoog) omheind terrein en dan heeft hij totaal geen probleem met andere honden, ook niet met kleintjes. Hij vindt andere honden dan heel gezellig, is nieuwsgierig, gedraagt zich vriendelijk en je merkt aan hem dat hij het fijn vindt om bij ze te zijn! Luisteren naar zijn naam (of commando’s) is er niet bij. Een echte acrobaat is het ook weer niet maar met zijn 63 cm schoft is een laag hekje een eitje.

Tonto heeft geen trauma's, nergens bang voor en vooral erg nieuwsgierig. Hij vindt vrijwel alles goed en laat zich ook overal aanraken wat het ook makkelijk maakt om hem ergens heen te begeleiden. Ook tegenover mannen heeft hij geen angst. Hij is al gewend aan een lekker zacht kussen en ook in de bench doet hij het super goed, daar slaapt hij ’s nachts. 

Rustig, stabiel en afwachtend, dat is Tonto. En vooral een ontzettende lieve, vrolijke goedzak! Tonto is erg gesteld op een vriendje in huis. Voor Tonto is het  leuk dat hij een speelmaatje heeft of regelmatig in contact kan komen met andere hondjes.

(input 28 september 2017)

Video