nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Niburu

Geboortejaar: januari 2016
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 10
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 02-01-2021
Toegevoegd:
29-08-2017

Omschrijving

Asiel Apama:

Update 2 januari 2021: Niburu is, door de jaren heen, een nieuwe hond geworden. Toen hij in het asiel aankwam was hij erg bang voor mensen, eigenlijk meer ….. wantrouwend. Beetje bij beetje heeft hij geleerd de vrijwilligers te vertrouwen en nu is hij degene die naar ons opzoekt om naar aaitjes, knuffels  en kusjes te vragen. Niburu leeft heel goed samen met andere honden, met zowel mannetjes als vrouwtjes, klein, groot, jong en oud. Hij vindt het heerlijk om in de zomer te zwemmen in de kleine zwembaden die we hebben maar nu, in de winter, houdt hij meer van zijn bed en zijn deken (waar hij zuinig op is) en verscheurt hij ze niet. Niburu wacht al zo lang, hopelijk krijgt hij in 2021 eindelijk het geweldige, nieuwe thuis wat hij zo verdient. 6 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 29 augustus 2020: Niburu heeft een kattentest gehad en het lijkt of hij ze niet zo leuk vindt, eigenlijk is hij er een beetje bang voor. Maar natuurlijk zal dit bij een nieuw baasje wel goed begeleid moeten worden omdat Niburu dan weer in een hele nieuwe omgeving terecht komt.

Update 19 januari 2020: 5 nieuwe foto's toegevoegd

Update 7 augustus 2019: 5 nieuwe foto’s en video toegevoegd

Update 26 februari 2019: Niburu is niet langer bang voor mensen hij is veranderd in een erg aanhankelijk hondje. Hij leeft heel goed samen met andere honden en hij vindt het heerlijk om speeltjes te hebben. In de zomer neemt hij graag een bad in de kleine zwembadjes die we voor de honden hebben. Niburu is niet over actief maar vindt het wel heerlijk om te kunnen rennen of wandelen. Wie kan en wil hem een kans geven op een echt hondenleven! 4nieuwe foto's en video geplaatst

Input 29 augustus 2017: Niburu was nog maar een kleine pup toen hij werd verlaten buiten Lucena, op het platteland. In hetzelfde gebied liep was ook een andere Podenca verlaten, zij was daar al meerdere jaren maar we waren niet in staat om haar te pakken te krijgen. Dit is Matka, de moeder van Ciara. De kleine pup werd vrienden met Matka en daarna waren de twee altijd samen. We hebben meer dan een jaar geprobeerd om hen te redden en nu is eindelijk, op 1 augustus 2017, het wonder gebeurd, de dag dat we  de twee konden redden. (zie de foto's hoe ze leefden op straat). Niburu bood, al enkele dagen eerder, geen enkele weerstand,  hij liet ons hem zonder problemen aanhalen  maar we wilden hen beiden op hetzelfde moment te vangen om ze niet te hoeven scheiden en hun aanpassing in het asiel gemakkelijker te maken. Ondertussen heeft Niburu zich erg goed aangepast in het asiel. Hij houdt van spelen  met andere honden en hij vindt het heerlijk om een bad te nemen in de mini zwembaden die wij hebben om het gemakkelijker te maken om de hoge temperaturen te verdragen waarmee we worden geconfronteerd in de zomermaanden – bijna 45 graden!!! Niburu is een sterke hond, erg intelligent en zeer lief en zacht met mensen. Hij vindt het heerlijk om los te rennen op het platteland. Hij heeft een huis met een grote tuin nodig of lange dagelijkse wandelingen. We weten dat het in Spanje moeilijk is om een thuis te vinden voor hem omdat hij een Podenco is maar we kunnen onze ogen niet sluiten als we de Podencos zien lijden, en er zijn er zoveel in de straten...  Wie helpt ons Niburu een thuis vinden bij een liefdevolle familie. Hij verdient het een gelukkig leven te leiden. Alvast bedankt voor het lezen van zijn verhaal en voor uw hulp!

 

Video