nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Kian

Leeftijdscategorie: Jonger dan 1 jaar
Geboortejaar: januari 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 7,5
Gesteriliseerd/gecastreerd: Nee
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2017-07-14
Land: Nederland
Toegevoegd: 26-06-2017

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

14 juli 2017: Kian is nu bijna een week in de opvang en hij doet het fantastisch. Deze kleine, mooie jongen is ongeveer 40 cm hoog en weegt 7,5 kg. De verwachting is dat zijn eindgewicht rond de 10 kg zal zijn. Kian heeft als jonge pup wat te weinig socialisatie gehad en heeft zich daarna altijd achter zijn zus kunnen verschuilen, daardoor heeft hij nooit geleerd om op eigen benen te staan en vindt hij vooral mensen heel erg spannend. We zijn nu bezig om hem te leren dat mensen alleen maar leuk, lief en aardig zijn en hij gaat gelukkig met sprongen vooruit. Waar hij zondag (bij aankomst) echt nog onbenaderbaar was, komt hij er nu ’s avonds gezellig bij liggen op de bank en is hij super blij als ik ’s ochtends beneden kom of uit mijn werk kom. Hij is gelukkig helemaal niet bang voor verkeer en harde geluiden en sinds hij door heeft dat aanlijnen helemaal niet zo erg is, gaat hij heel graag mee wandelen. Hij loopt netjes mee aan de lijn, maar het zal waarschijnlijk wel even duren voor hij los gaat kunnen lopen (als hij dat ooit gaat kunnen). Hij laat zich buiten toch nog iets minder makkelijk benaderen en zoals bij veel Podenco’s doen zijn oren niet zoveel meer zodra zijn neus ‘aan’ gaat. Het is een sportief hondje, dus als hij wat ouder is, zouden fietsen of steppen een leuke bezigheid zijn om hem toch voldoende beweging te geven. Ook zijn we hier al begonnen met hersenwerk. Hij gaat hier in huis prima om met mijn andere honden, tegen de katten wordt nog wel wat geblaft (onzekerheid). Ook buiten aan de lijn durft hij af en toe uit onzekerheid naar andere honden te blaffen, daar zijn we ook aan aan het werken. Autorijden is geen probleem en alleen thuis blijven gaat prima.

Kian zoekt een baas die hem verder wil begeleiden om zijn onzekerheden aan te pakken. Hij heeft een achterstand in socialisatie, maar hij is nog jong, dus als je er nu flink mee aan de slag gaat, ga je dit er zeker nog grotendeels uit kunnen krijgen. Ervaring met angstige honden en de aanwezigheid van een andere stabiele hond zijn daarom ook een pré. 8 nieuwe foto's zijn toegevoegd.

Geschiedenis in het asiel Arca Tortosa:

Kian liep samen met zijn zus Nova bij iemand op de finca. Toen ze daar na een paar dagen nog liepen en niemand de 2 misten hebben de bewoners hulp gevraagd aan de Animalets Camarles. (Dat is een groepje vrijwilligers die zwerfdieren helpen.) Ze mogen zolang bij de bewoners blijven tot ze naar Nederland mogen. Kian is nog wat verlegen bij vreemde mensen. Hij laat zich wel aaien, maar vindt het nog wel spannend. De verwachting is dat dit met tijd en aandacht helemaal goed gaat komen. Kian heeft samen met zijn zus Nova de grootste lol om achter hagedisjes aan te "jagen". Kian zoekt een baasje die hem met liefde en geduld begeleidt.

(input 26 juni 2017)

Video