nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Cleo

Land: Nederland
Toegevoegd: 15-06-2017

Omschrijving

In de opvang in Nederland

Update 23 december 2017: Gezocht: een hart om te stelen

Cleo is nu ruim 6 maanden in haar opvanggezin en voelt zich steeds meer thuis in ons koude kikkerlandje. Haar inmiddels atletische bouw, haar mooie oogopslag en haar sierlijke tred maken haar een lust voor het oog. Haar zachtaardige karakter, haar vriendelijke verschijning  en  haar gave om eenieder in zijn /haar waarde te laten maken haar geliefd bij haar soortgenoten, Cleo is de goedheid zelve en zal geen vlieg kwaad doen, in moeilijke situatie zal ze eerder het hazenpad kiezen dan de confrontatie aan te gaan, het is een vredelievende hond, die niet zondig op de voorgrond wil staan of haar gelijk wil halen. Spelen kan ze inmiddels ook, ze vindt het leuk andere honden uit te dagen en lekker samen sprintjes te trekken maar altijd met respect en nooit opdringerig. Cleo is dol op het buitenleven, door weer en wind geniet ze van elke wandeling, vooral in het bos of park, daarnaast is snuffelen ook een van haar favoriete bezigheden, gelukkiger kun je haar niet maken. In huis is Cleo heel erg rustig, het liefst ligt ze op de bank of stretcher te dromen over wat de dag haar gebracht heeft, als je bij haar gaat zitten vindt ze het heerlijk geknuffeld te worden.

Nu hoor ik je afvragen: Heeft Cleo dan geen minpunten?

jawel hoor, Cleo steelt als de raven, ze zal niet je eten van je bord pakken maar laat je eten staan binnen haar bereik ,terwijl je afwezigheid bent, dan ben je het kwijt. Ook steelt Cleo door haar mooie verschijning  de show, dus je moet een niet al te groot ego hebben om daar mee om te kunnen gaan. Maar wat misschien nog wel het grootste “minpuntje" is:  Als je echt beseft wat voor een bijzondere hond Cleo is, dan steelt ze je hart, dus die moet wel bestand zijn tegen zoveel liefde. Heb jij/jullie een hart dat de moeite waard is om door Cleo gestolen te worden?  Dan willen wij heel graag kennis met je maken en zijn jij/jullie en Cleo wellicht een match. 4 nieuwe foto's toegevoegd.

Een kwispelende groet van Cleo.

Update 29 augustus 2017: Cleo raakt meer en meer aan het Nederlandse leven gewend. In huis is ze heel erg rustig, ligt het liefst op de bank te dromen over de dag die geweest is en als ze je eenmaal kent en vertrouwd vindt ze het heerlijk als je bij haar komt zitten, het is echt haar veilige haven, vanuit de bank kan ze alles aan en reageert ze ook heel relaxed op ‘vreemde’ geluiden. Daar waar de andere huishonden reageren als er bv een luchtballon over komt of gillende kinderen die door het gangetje lopen laat Cleo het allemaal rustig over haar heen gaan. Het is dus belangrijk dat Cleo bij haar toekomstige adoptanten een plekje krijgt waar ze zich kan terug trekken en waar ze het gevoel heeft overzicht te hebben. Bezoek benaderd ze argwanend maar als ze de mogelijkheid heeft om naar haar eigen veilige plekje te gaan en het bezoek laat haar met rust totdat ze zelf toenadering zoekt is er niets aan de hand. Cleo is een hele zachtaardige hond, er zit echt geen greintje kwaad in, de voor haar angstige of spannende situaties zal ze veel eerder proberen te ontwijken dan ook maar een greintje agressie te laten zien, het is dan ook belangrijk dat ze in een zachtaardig gezin terecht komt die haar de ruimte geven om elkaar te leren kennen, als je haar vertrouwen hebt gewonnen vindt ze het heerlijk om geknuffeld te worden. Cleo, kan goed met anderen honden van allerlei pluimage, tijdens de wandelingen gaat ze meestal eigen gang, op zoek naar muisjes en ander klein grut maar ze wil ook wel af en toe met een andere hond spelen. Haar grootste hobby’s zijn struinen door de struiken, op zoek naar muisjes en kikkers, elke vierkante centimeter word onderzocht, het is voor haar het ultieme geluk het is dan ook een must dat de toekomstige adoptant bereid is om er met haar op uit te trekken, lange afstanden is nog niet eens zo nodig, wel struiken of hei, je zou bij wijze van spreke zelf op een bankje kunnen gaan zitten terwijl Cleo de hei afstruint, kortom in de natuur is ze helemaal in haar element. Ook wandelen in het park gaat goed, lekker snuffelen over het gras, ze is dan totaal niet bezig met haar omgeving, gewoon lekker genieten, auto’s die voorbij razen, mensen die voorbij komen, het doet haar niets, zolang ze maar de keuze heeft om gepaste afstand te houden. Voor met name mannen is ze nog een beetje huiverig maar met wat geduld en tijd ben ik ervan overtuigd dat ook dit helemaal goed gaat komen. Kortom: het is echt een super hond, diegene die haar straks "de mijne" mag noemen heeft echt een lot uit de loterij in handen. Nieuw video en 24 foto’s.

Cleo is een lieve, onzekere hond. Na diverse jaren in het asiel heeft ze de tijd nodig om te wennen aan het Nederlandse leven. Op dit moment woont Cleo samen met een andere hond en katten. Dat gaat prima. Sterker nog, Cleo geeft zowel de hond als de katten geen enkele aandacht. Ze verdragen elkaar allemaal prima. Cleo kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven. Ze ligt het liefst op de bank te slapen en trekt zich in huis graag terug. Want in huis is Cleo bang en komt haar onzekerheid om de hoek kijken. Ze schrikt bijvoorbeeld bij onverwachte bewegingen of onverwachte geluiden. Mannen is vooralsnog een groot aandachtspunt, die vindt ze veel spannender dan vrouwen en daar gaat ze met een grote boog omheen. Wat je dus heel goed aan haar merkt is dat ze in huis haar eigen ruimte nodig heeft. Krijgt ze die niet, dan raakt ze echt gestrest. Wat ze leuk lijkt te vinden is autorijden. Zonder problemen springt ze achterin de auto en als je langs je auto loopt om te gaan wandelen, moet je haar goed vasthouden want ze zou zo de auto inspringen.

Wandelen doet Cleo graag. Ze is buiten erg actief en vindt het heerlijk om lang op pad te gaan. Ze heeft zeker jachtinstinct en kan daardoor soms erg sterk zijn en aan de lijn trekken. Loslopen is nu dan ook nog niet aan de orde. Buiten in de natuur gedraagt ze zich anders dan in huis. Ze lijkt buiten veel meer op haar gemak. Vooral in de natuur. Wordt het drukker met mensen, honden of fietsers bijvoorbeeld, dan vindt ze het gelijk weer spannend. Ze heeft dan de neiging om te gaan vluchten. Als je niet oplet, trekt ze je zo omver. We zoeken voor Cleo iemand die de tijd heeft om haar over haar onzekerheid heen te helpen. Om die reden plaatsen we haar ook niet bij een gezin met kleine kinderen. Cleo leert snel. Een leuke cursus zou ze erg leuk vinden en is goed voor de baas-hond relatie. Dus, hou jij van lekkere wandelingen, wil jij een band opbouwen met je hond en wil je Cleo de rust, tijd en ruimte geven om weer helemaal zichzelf te worden? Dan vind je hier je maatje voor het leven!

(input 15 juni 2017)

Video