nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Cleo

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: mei 2011
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 55 cm of groter
Gewicht: 33
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land: Nederland
Toegevoegd: 15-06-2017

Omschrijving

In de opvang in Nederland

Cleo is een lieve, onzekere hond. Na diverse jaren in het asiel heeft ze de tijd nodig om te wennen aan het Nederlandse leven. Op dit moment woont Cleo samen met een andere hond en katten. Dat gaat prima. Sterker nog, Cleo geeft zowel de hond als de katten geen enkele aandacht. Ze verdragen elkaar allemaal prima.

Cleo kan prima een paar uurtjes alleen thuis blijven. Ze ligt het liefst op de bank te slapen en trekt zich in huis graag terug. Want in huis is Cleo bang en komt haar onzekerheid om de hoek kijken. Ze schrikt bijvoorbeeld bij onverwachte bewegingen of onverwachte geluiden. Mannen is vooralsnog een groot aandachtspunt, die vindt ze veel spannender dan vrouwen en daar gaat ze met een grote boog omheen. Wat je dus heel goed aan haar merkt is dat ze in huis haar eigen ruimte nodig heeft. Krijgt ze die niet, dan raakt ze echt gestrest.

Wat ze leuk lijkt te vinden is autorijden. Zonder problemen springt ze achterin de auto en als je langs je auto loopt om te gaan wandelen, moet je haar goed vasthouden want ze zou zo de auto inspringen.

Wandelen doet Cleo graag. Ze is buiten erg actief en vindt het heerlijk om lang op pad te gaan. Ze heeft zeker jachtinstinct en kan daardoor soms erg sterk zijn en aan de lijn trekken. Loslopen is nu dan ook nog niet aan de orde. Buiten in de natuur gedraagt ze zich anders dan in huis. Ze lijkt buiten veel meer op haar gemak. Vooral in de natuur. Wordt het drukker met mensen, honden of fietsers bijvoorbeeld, dan vindt ze het gelijk weer spannend. Ze heeft dan de neiging om te gaan vluchten. Als je niet oplet, trekt ze je zo omver.

We zoeken voor Cleo iemand die de tijd heeft om haar over haar onzekerheid heen te helpen. Om die reden plaatsen we haar ook niet bij een gezin met kleine kinderen. Cleo leert snel. Een leuke cursus zou ze erg leuk vinden en is goed voor de baas-hond relatie. Dus, hou jij van lekkere wandelingen, wil jij een band opbouwen met je hond en wil je Cleo de rust, tijd en ruimte geven om weer helemaal zichzelf te worden? Dan vind je hier je maatje voor het leven!

(input 15 juni 2017)

Video