nl en es
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Bernie

Leeftijdscategorie: 4-8 jaar
Geboortejaar: mei 2013
Geslacht: Mannelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 13
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Laatste update: 2018-01-26
Land: Nederland
Toegevoegd: 11-06-2017

Omschrijving

In de opvang in Nederland:

Update 26 januari 2018: Bernie doet het erg goed, ook met kerst en oud&nieuw heeft hij zich keurig gedragen. Het is in middels een hele andere Bernie, vergeleken met hoe hij hier voor het eerst binnenkwam. In het begin gromde en plaste hij. Een erg onzekere hond. Met zijn staart tussen zijn benen liep hij de eerste tijd met ons mee...nu staat hij mooi trots en kwispelt er wat op los. Het een gezellige speelse clown en komt graag bij je. Hij heeft zijn rangorde nu hier gevonden. Met veel liefde, geduld, opvoeding en begrip is hij erg veranderd. Hij vindt het heerlijk om te apporteren en maakt geen knuffel-beestjes kapot. Hij is gek op zijn balletje en geniet van ieder moment dat hij aandacht krijgt. Hij is zindelijk en in huis ligt hij het liefs op zijn plekje te rusten. Toen hij hier kwam wou hij gelijk op de bank liggen en was dominant naar onze kleine podenco en jongste dochter. Dit is nu helemaal niet meer. Mijn dochter heeft hem gelijk gecorrigeerd en onze kleine podenco heeft hem ook een hoop geleerd in gedrag. Ook werd ons verteld dat hij niets van mannen moest weten. Doordat we dit wisten zijn we daar ook mee aan de slag gegaan. Mijn zoon heeft hem in het begin alleen eten gegeven en alleen met hem gewandeld. En nu is hij superblij als mijn zoon uit bed komt. Daar hij eerst in de hoek kroop en weg wilde zodra mijn zoon eraan kwam, springt hij als nu een echte podenco in de lucht en pakt zijn speeltje. Een heerlijke blije hond. Wat een genot om Bernie zo te zien ontwikkelen. Hij is erg leergierig en ontzettend lief. Komt er bezoek dan kijkt hij even de kat uit de boom, maar is erg nieuwsgierig en komt uiteindelijk zelf naar je toe. Wordt het te druk dan trekt hij zich lekker terug op zijn plekje. Toen hij hier voor het eerst kwam en zo schrikkerig was, hebben we onze vrienden en kennissen ook gelijk gezegd hem te negeren wanneer ze binnen komen en dat heeft geholpen. Doordat hij het niet als bedreiging zag kwam hij ook sneller naar je toe. Iedereen is verbaasd hoe Bernie zich heeft ontwikkeld en zelfs de mensen met de grootste twijfels. Hij speelt graag op een open veld en kan goed met andere honden. Ook aan de riem met de kinderen loopt hij rustig mee. Weglopen doet hij niet. Hij is een keer ontglipt, maar bij het roepen van zijn naam, keerde hij ook direct terug. Bernie is een geweldige schat, een toppertje. Ondanks dat hij 4 jaar is, lijkt hij in gedrag meer op een pup. 10 nieuwe foto's en video toegevoegd.

Hallo, ik wil mijzelf even voorstellen. Mijn naam is Bernie en ik ben 4 jaar jong.

Ik ben een hele lieve, soms een beetje bange hond die op zoek is naar een leuk nieuw huisje met een lief baasje of baasjes die mij heel veel liefde en aandacht kan/kunnen geven omdat ik dit verdien. Ik hou zoveel van aandacht en knuffelen. Na bijna 4 jaar met heel veel plezier bij mijn huidige baasjes gewoond te hebben, moet ik helaas weg omdat ik het nieuwe kindje van 1,5 heel moeilijk vind om mee om te gaan (ze is zo grijperig en daar hou ik niet van, ik weet niet wat ik ermee moet en laat dat duidelijk merken), met oudere kindjes heb ik geen problemen. (kinderen boven de 8). Ook vind ik katten heel erg interessant. Ik jaag een beetje op ze dus liever geen katten in het nieuwe huis. Hier heb ik 2 kattenvrienden. Met de één ga ik beter om dan met de ander.

Ik ben zindelijk en kan altijd netjes wachten tot ik uitga. Ik kan wel 3 uurtjes alleen thuis blijven. Alleen autorijden vind ik verschrikkelijk. Ik durf niet in de buurt van de auto te komen. Toch ging ik wel eens mee met de auto, maar dit vond ik maar niets. Liever dus iemand voor mij die niet teveel met de auto weg moet samen met mij.

Ik vind het heerlijk om lekker met de bal in het park of op het strandje te spelen, vooral met de bal (lekker aporteren) zowel in mijn eentje als met andere hondjes, zolang ze maar niet te dominant zijn en ook grote stukken wandelen vind ik heerlijk. Wel ben ik af en toe wat angstig voor mijn mannelijke baasje (dit komt door mijn verleden, ik ben vermagerd in een veld terug gevonden toen ik nog maar een pup was). Ik hoop dan ook een familie te vinden die daar begrip en geduld voor heeft en die kunnen omgaan met mijn angsten en die misschien een plekje voor me hebben op de bank en lekker daar met mij kunnen knuffelen. Ik ben een super lieve hond en kan ook heel veel liefde geven. 

Mag ik u m'n pootje geven voor altijd?.... wordt u mijn nieuwe baasje? 

(input 11 juni 2017)

Video