nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Olinda

Geboortejaar: juli 2012
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 45
Gewicht: 15
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Opvang
Land:
Spanje
Laatste update: 03-03-2019
Toegevoegd:
24-11-2015

Omschrijving

Asiel Apama:

update 3 maart 2019: Olinda woont in een opvang gezin en doet het daar goed, ze is lief met mensen en kan goed overweg met andere honden maar ze kan zeker niet geplaatst worden in een gezin met katten. Ze is erg rustig waardoor ze nu echt te dik is ondanks dat ze lekker los kan in de tuin om te rennen maar ze is niet actief genoeg. Olinda kan wel goed het huis verdedigen,  wanneer er een vreemdeling aan huis komt, blaft ze en gaat ze naast de bezoeker staan maar verder doet ze niks. Ook Olinda heeft een baasje nodig die haar helpt wat kilootjes kwijt te raken. 5 nieuwe foto’s toegevoegd.

Update 26 februari 2019: nieuwe video toegevoegd

Update 10 september 2017: 11 nieuwe foto's toegevoegd

Update 30 oktober 2016: een nieuwe video is toegevoegd.

Update 7 maart 2016: Afgelopen week zakte Olinda ineens door haar poot en moest ze met spoed geopereerd worden. Het bleek een gescheurde kruisband te zijn die aan het ontsteken was. Uiteraard was dit zeer pijnlijk en er is een plaat bij haar geïmplanteerd. Deze operatie is prima verlopen en ze is nu al weer aan het herstellen. Alleen waren de kosten natuurlijk niet voorzien en Apama had al diverse tegenslagen achter elkaar gehad waardoor er geen financiele middelen waren voor de operatie. Uitstellen kon ook niet en de ingreep moest onmiddelijk gebeuren. Vandaar dat ze een oproep hebben gedaan voor financiële steun. We hebben een artikel in het nieuws geplaatst. 4 nieuwe foto's.

Input 21 november 2015: Olinda werd op 04/02/2014 opgepikt door een meisje dat twee mannelijke zwerfhonden te eten gaf. Zij vond pleeggezinnen voor de twee mannetjes en toen ze hen ging halen was Olinda bij hen en het was duidelijk... ze kon haar niet alleen achterlaten op straat. Ze is nu in een opvanggezin omdat ze een infectie had en misschien een schijnzwangerschap. Ze zat vol met wormen. Op de tweede dag bij het pleeggezin moest ze naar de dierenarts gebracht worden, omdat ze niet stopte met overgeven en daar veel bloed bij zat. Olinda is nog steeds in het opvanggezin waar ze perfect samenleeft met katten en honden. Ze is erg rustig, kalm en lief en ze geeft geen enkel probleem. Beetje bij beetje krijgt ze wat meer vertrouwen en begint ze te spelen met knuffels. Ze is aanhankelijk naar mensen maar ze is niet opdringerig.

 

 

 

 

Video