nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Séfora

Geboortejaar: januari 2013
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Gewicht: 13
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 05-01-2021
Toegevoegd:
14-11-2015

Omschrijving

Asiel Apama:

Update 5 januari 2021: Sefora loopt het liefst ongezien rond in het asiel. Ze wil honden of mensen niet storen en gaat wandelen als het rustig is. Ze loopt rustig, snuffelt wat rond en ligt graag ergens in de zon. Ze vindt het heerlijk om een goed bed en een lekker dekentje te hebben, ze maakt het nooit stuk. Sefora is geen blaffer en maakt of bijt nooit iets stuk. Ze kan met elke hond leven, ze heeft nooit problemen, zelfs niet met eten. Sefora is erg aanhankelijk met mensen, maar wantrouwt in het begin wel vreemde mensen. Ze is niet heel erg actief. Als ze een nieuwe vrijwilliger ziet, verstopt ze zich in haar hokje en wil ze er niet meer uit. Sefora heeft een rustige familie nodig en een thuis met een fijne tuin om van de zon te kunnen genieten. 9 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 26 februari 2019: Sefora is een super rustige hond, ze houdt van slapen en ze vindt het heerlijk om te relaxen in de zon. Ze leeft heel goed samen met de rest van de honden, blaft eigenlijk nooit en heeft geen jachtinstinct. Sefora is wel erg aanhankelijk met de vrijwilligers ... met vreemden heeft ze wat tijd nodig om ze te gaan vertrouwen, maar ze doet nooit lelijk. Sefora is nog steeds op zoek naar dat ene plekje waar alle aandacht speciaal voor haar is! 3 nieuwe foto’s toegevoegd.

Update 6 juni 2018: Sefora zit nog steeds in het asiel. Ze wordt momenteel behandeld aan haar wervelkolom. Ze heeft een infectie aan haar wervels en dat zorgt voor pijn. Ze neemt haar medicijnen goed. Over een maand wordt ze opnieuw onderzocht. 7 nieuwe foto's zijn toegevoegd. 

Update 27 maart 2017: Seforá is een perfect hondje voor een rustig huisje. Ze heeft het namelijk niet zo op de andere honden in kennel en is daardoor stil en teruggetrokken. Ze komt niet in de problemen en zoekt geen ruzie op. Maar het niet hebben van een klik met de andere hondjes in haar omgeving doet haar natuurlijk geen goed. Seforá is een rustig hond die het heerlijk vindt om in het zonnetje te relaxen. Ze lijkt geen jachtinstinct te hebben en kijkt met smart uit naar iemand die haar uit de kennel wil halen. Iemand waarbij ze oud mag worden en die alle aandacht speciaal voor haar kan reserveren! 7 nieuwe foto's zijn toegevoegd.

Update 13 september 2016: 1 nieuwe foto.

Update 6 maart 2016: 4 nieuwe foto's.

Input 14 november 2015: Onze kleine Séfora is weer zo’n arme podenca die verlaten is door een van de vele jagers die hun hond niet meer willen. Een vriendin liet ons weten dat bij haar werk, een fabriek naast een gevaarlijke weg, een erg dunne en verlegen podenca was verschenen. Ze gaf haar wat te eten maar kon haar niet aanraken. Enkele weken ging voorbij en het hondje werd elke dag wat meer benaderbaar en dikker, totdat onze vriendin dacht dat Séfora zwanger was. Meerdere malen was ze in gevaar om te worden geraakt door een auto. Eindelijk konden we haar op 14/04/14 in een hoek krijgen en haar pakken. We brachten haar naar de dierenarts om onderzocht te worden en het bleek dat ze niet zwanger was en omdat ze toch al in de kliniek was, profiteerden we daarvan en werd ze meteen gesteriliseerd. Ze leeft heel goed samen met honden, katten en kinderen. Ze is nog steeds een beetje bang van volwassen mensen, zelfs een beetje achterdochtig, maar beetje bij beetje komt ze dichterbij en begint ze onze handen te likken en om aandacht vragen. Ze is een erg lief en rustig hondje dat niet blaft. Séfora is niet erg actief, wel onderdanig en erg intelligent. Ze heeft wel een "klein negatief puntje":  ze mag graag overal opspringen! Ze springt ook over hekken van een meter hoog zonder enig probleem.