nlenes
LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Syra

Geboortejaar: oktober 2013
Geslacht: Vrouwelijk
Maat: 40 - 55 cm
Hoogte: 40
Gewicht: 14
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Onbekend
Kan met kinderen (> 4 jr): Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Laatste update: 14-08-2021
Toegevoegd:
27-10-2015

Omschrijving

Asiel Apama:

Update 14 augustus 2021: Syra leeft perfect samen met alle andere honden. Ze is een erg zelfstandige hond, speelt niet met andere honden, eigenlijk is ze, sinds haar vriendinnetje Sefora een eigen baasje heeft gevonden, nogal eenzaam. Syra mag graag alles onderzoeken en ze heeft een sterkt jachtinstinct. Het is een erg gehoorzaam en braaf hondje maar niet heel erg aanhankelijk. Helaas vindt Syra de fotocamera een beetje eng en dus zijn haar foto’s niet altijd even mooi maar dat zegt natuurlijk niet dat ze zelf niet erg lief is. Wie geeft dit lieve meisje dat al zo lang in het asiel zit haar eigen warme mandje? 17 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 5 januari 2021: Syra is een podenco met een groot jachtinstinct. Misschien is het daarom dat ze al zo lang in het asiel zit. Als ze wel eens een muisje ziet wordt ze gek, ze blaft dan en probeert hem op te sporen. Syra kan perfect overweg met alle honden, er zijn nooit problemen, zelfs niet met eten. Ook met mensen is ze heel goed en ook heel gehoorzaam. Ze kan ook al heel netjes aan de riem lopen. Syra is geen blaffer en is erg zuinig met haar bed en dekens, Syra en Sefora zijn echt maatjes. Ze is ook dol op hondensnoepjes, vooral op de harde snoepjes. Syra heeft een gezin nodig die haar meeneemt op mooie wandelingen naar fijne plekken waar ze naar hartenlust kan snuffelen. 4 nieuwe foto's toegevoegd.

Update 19 januari 2020: 3 nieuwe foto's toegevoegd

Update 29 augustus 2019: Syra is erg goed met mensen en andere honden en toch is er nog nooit en aanvraag voor Syra geweest. Het is inmiddels alweer bijna 5 jaar geleden dat Syra, vastgebonden aan de deur van het asiel, werd gevonden. Waarom ze nooit een eigen baasje heeft gevonden is ons een raadsel, ze is zo lief. Wie geeft haar nu eindelijk een kans, ze heeft het zo verdient.

Update 26 februari 2019: Syra is een erg lief en aanhankelijk hondje met mensen maar ze heeft wel een jachtinstinct. Op de video is te zien dat zij op zoek is naar muizen. De honden hebben gaten in de grond gegraven en daar zoeken ze de muizen. Syra is een schatje en mist alleen nog haar welverdiende warme mandje. Geeft u haar een kans? Nieuwe video toegevoegd.

Update 22 maart 2017: Syra is een actieve hond en snuffelt er lustig op los op zoek naar een incidentele muis. Ze doet op zijn tijd zelfs een poging tot boomklimmen en dat gaat haar al aardig af! Syra is een prachtige Podenco van 14 kilo. Ze is onderdanig naar zowel mens als hond en probeert problemen altijd te vermijden! 4 nieuwe foto's zijn toegevoegd.

Update 5 september 2016: 6 nieuwe foto's.

Input 27 oktober 2015: Zoals u op de foto’s kunt zien was Syra gebonden aan het hek van het  asiel zoals zoveel andere arme podencos. Ze was uitgeput van het blaffen en wanhopig. Ze was erg blij toen ze ons zag komen. Het asiel is overvol en we kunnen niet meer dieren opnemen. Syra is een actieve, vrolijke, levendige, slimme en erg aanhankelijk hond. Het was niet gemakkelijk voor haar om te worden opgesloten. Ze huilde veel en blafte wanhopig. Ze heeft een thuis nodig met een grote tuin of dagelijkse lange wandelingen. Ze vindt het heerlijk om te rennen, springen, spelen met andere honden en ze houdt van het beklimmen van olijfbomen om vogels proberen te vangen. Ze heeft dus wel een jachtinstinct. Ze kan heel goed samen met alle honden en met kinderen. De laatste tijd hebben we problemen met Syra. Ze heeft ontdekt hoe ze van het terrein af kan komen om te jagen op baby konijntjes. De eerste keer dat ze ontsnapte was ze 24 uur buiten het asiel en bracht ze een kleine dood konijntje mee terug. We zijn in het jachtseizoen en als een jachtopziener haar ziet... zal hij op haar schieten. We hebben sommige luifels verwijderd, de minder nodig waren, maar ze is aan het uitvinden waar meer plaatsen zijn om te ontsnappen. Het is nu echt belangrijk om een nieuwe plaats te vinden voor Syra.

Video

dogstars