LOGIN
Login of maak een account aan
Avatar
Nog geen account?

Maak een gratis account aan.

Wachtwoord vergeten? - Gebruikersnaam vergeten?

Herinner mij

logo-anbi.jpg

 

Tosco

Geboortejaar: februari 2017
Geslacht: Mannelijk
Maat: 55 cm of groter
Hoogte: 56
Gesteriliseerd/gecastreerd: Ja
Kan met katten: Ja
Verblijfplaats: Asiel
Land:
Spanje
Toegevoegd:
16-04-2024

Omschrijving

Asiel Malaga Animales y Plantas:

Tosco is de onzichtbare hond van de Geriatrische afdeling in het asiel geworden; niemand vraagt naar hem en zijn perfecte familie is nog niet gekomen, ondanks dat hij al bijna 2 jaar in het asiel zit.

Hij werd door zijn eigenaar achtergelaten bij het gemeentelijk asiel, waar het asiel hem redde. We weten niet waar hij hiervoor woonde, maar wat we wel kunnen zien is dat hij geen goed leven heeft gehad. Toen hij aankwam, was hij zo bang dat we hem niet mochten aanraken; hij rende constant van ons weg en was erg bang voor geluiden. Ondanks dit alles heeft hij nooit gebeten of agressie getoond naar een vrijwilliger of een hond.

In de anderhalf jaar dat hij bij ons is, hebben we veel moeite gedaan om Tosco's relatie met mensen te verbeteren. We hebben elke week therapie sessies om hem aan te kunnen raken zonder dat hij zo bang is als hij bij ons in de buurt is. En hij is erg vooruit gegaan. We hebben ontdekt dat hij het heerlijk vindt om naar het park te gaan en lekker vrij door het gras te rennen, dus als het even kan, nemen we hem mee naar het park om te genieten. Als het tijd is om te vertrekken, vindt hij het niet leuk als we abrupt naar hem toe komen om de riem om te doen, maar als hij ziet dat we weggaan, komt hij naar ons toe en laat hij ons de riem perfect omdoen, wetende dat de tijd in het park voorbij is.

Tosco is nog steeds bang voor harde geluiden tijdens de wandeling, maar hij loopt geweldig aan de riem, dicht tegen ons aan en zonder aan de riem te trekken. Hij speelt met zijn kennelgenoten, rent achter de ballen aan en kan goed opschieten met zowel reuen als teven. Tosco heeft zijn ruimte nodig en moet niet overweldigd worden; hij zal nooit lelijk naar iemand doen, maar je kunt aan zijn bewegingen en zijn gezicht zien dat hij het niet leuk vindt omdat hij een onzekere en verlegen hond is.

Tosco zou kunnen samenleven met katten omdat hij geen aandacht aan ze schenkt, hoe dichtbij ze ook zijn. Je zou kunnen zeggen dat hij ook een beetje bang voor ze is dus dit zal, zoals eigenlijk altijd, goed begeleid moeten worden.

Voor Tosco zoeken we een baasje of familie die ervaring heeft met honden die nog wat angstig zijn. Een baasje of familie die, met tijd en geduld, Tosco het zelfvertrouwen terug geeft zodat ook hij het echte hondenleventje kan gaan leven dat hij tot nu toe niet heeft gehad.

(Input 16 april 2024)

Video

dogstars